Geef je dak meer aandacht: de dakkapel!

Denk jij er aan om je huis te vergroten? Dan kan dit op een zeer snelle en duurzame manier: met een stijlvolle dakkapel! Of je nu kiest voor een dakkapel met plat dak, een dakkapel met schuin dak, een dakkapel met een balkon of een Franse dakkapel, een voor een geven deze kapellen je huis een grote meerwaarde. Wij geven jou alvast heel wat inspiratie!

Welk materiaal kies je het beste voor je dakkapel?

Uiteraard is de stijl en de uitstraling van je dakkapel cruciaal. Maar vergeet ook niet het ideale materiaal te kiezen. Je kiest bijvoorbeeld voor Trespa, wat een zeer onderhoudsvriendelijk, ecologisch en sterk materiaal is. Het is in veel kleuren te verkrijgen. Of je kiest voor aluminium. Dit is het meest duurzame en isolerende materiaal. Zink heeft een moderne uitstraling en gaat ook heel lang mee. Kunststof heeft bijna of geen onderhoud nodig. Hout geeft dan weer een natuurlijke uitstraling. Vraag gerust raad aan de installateur. Hij weet alles over de verschillende opties voor jouw dakkapel.

Een dakkapel doet je woning eer aan

Door het installeren van een dakkapel kun je op een makkelijke manier je woning vergroten. In functie van je dak, de ligging van je woning of de functie die de extra kamer krijgt, kies je voor een bepaald type van dakkapel. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met plat dak. Dit type dakkapellen is een eenvoudige manier om extra veel licht binnen te halen. Een gelijkaardige dakkapel is het type met schuin dak. De horizontale lijnen van het dak van je dakkapel liggen in dezelfde lijn als je dak. Kies je voor een dakkapel met puntdak? Dan krijg je een meer rustieke uitstraling. Voor heel grote daken kun je zelfs kiezen voor een dubbele dakkapel: twee kapellen naast elkaar of zelfs boven elkaar geplaatst.

Dakkapellen met extra allure

Ben jij de bezitter van een vrijstaand huis of althans van een huis met een dak dat niet bij de buren aansluit? Dan is een van de mogelijkheden voor jou een hoekkapel. Het uitzicht dat je krijgt in een kamer met hoekkapel is grandioos! Of denk je aan een dakkapel met balkon? Ook dit kan! In plaats van ramen krijg je dan een deur of dubbele deur in je dakkapel. Een balustrade maakt het geheel af en houdt je balkon veilig. Of wat denk je van een klassevolle Franse dakkapel? Dit wordt vaak gekozen voor zeer steile daken of voor Franse daken (ook wel mansardedak of gebroken dak genoemd).

Je zolder wordt je favoriete plekje!

Door een dakkapel te plaatsen krijg je veel licht en lucht binnen en bovendien heb je een prachtig uitzicht over het landschap of over de omliggende daken. Zie je jezelf al lui lekker een boek zitten lezen op het balkonnetje van je dakkapel, lekker een bad nemen met uitzicht op het bos of 's zomers heerlijk naar de sterrenhemel kijken vanuit je zolder-slaapkamer?