'De juiste persoon op de juiste plaats' is een gezegde waar elke onderneming graag mee uitpakt. Maar wat met 'de juiste kantoorinrichting op de juiste locatie'? De perfecte werkplek is al even belangrijk als de juiste medewerkers. Maar bestaat de perfecte werkplek wel? Lees er hier alles over!

De juist omgeving werkt inspirerend

Rustige kleuren creëren rust, heftige kleuren maken je actief. Waarom wordt dit principe thuis wél toegepast maar zo vaak vergeten bij kantoorinrichting? Werp eens een kritische blik op je werkomgeving. Zie jij ook verschillende types en kleuren van bureaustoelen? En heb jij een blauwe perforator en je collega een zwarte? Moet jij het doen met papierbakjes die niet perfect op elkaar te stapelen zijn? Prop jij twee pakken printpapier onder je computerscherm om het op de juiste hoogte te plaatsen? En heb jij in de kast achter jou ordners staan die totaal niet bij elkaar passen? Lachwekkend of eerder deprimerend? Genoeg voorbeelden, iedereen kent wel deze toestanden. En het kan beter, dat is zeker!

Beschouw je kantoor als een landschap

Bij de vernieuwing of inrichting van nieuwe kantoren mag je stellen dat je kantoor een landschap is. Het hele gebouw met zijn inkomhal, trappenzaal, individuele kantoren en vergaderzalen, bedrijfsrestaurant, sanitair, opslagplaats en wat er ook nog mag bij horen, vormen gewoon één geheel. Stem ze op een stijlvolle manier op elkaar af. Weet je het zelf niet zo goed of heb je hier geen ervaring mee? Dan kun je voor je projectinrichting een beroep doen op een externe partij.

Gebruik de expertise van een kenner

Leveranciers van kantoormaterialen gaan soms een stuk verder en willen jou gerust helpen om een mooie, sfeervolle en goed functionerende werkplek te creëren. Je koopt bij hen niet alleen je kantoormateriaal, papier, machines of servies, eten en drinken. Ze zijn ook graag bereid om samen met jou je kantoren in te richten. Adviseurs werken met jouw verantwoordelijke samen om tot een schitterend resultaat te komen. Er wordt uiteraard rekening gehouden met je budget, ze weten raad met bestellijsten voor verschillende filialen van je onderneming en ze hebben daarbij ook voor ergonomie en esthetiek. Wees niet langer tevreden met half-en-half maar creëer de ideale werkplek!